Paine alba cu masline negre

O painica pufoasa care se poate servi langa un iaurt sau un pahar de suc de rosii.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Paine alba cu masline negre

Ingrediente

  • 100 g masline negre fara samburi
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 1 lingura seminte de in
  • 800 g faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura seminte de mac

Mod de preparare

Drojdia se pune intr-o cana impreuna cu sarea si zaharul.

Amstecam pana devine drojdia lichida, adaugam 50 ml apa calduta si 2 linguri de faina. Amestecam si lasam 15 minute la dospit. Cernem faina intr-un vas incapator. Facem o adancitura la mijloc in care turnam maiaua (amestecul dospit).

Peste acesta turnam laptele caldut si apoi incorporam faina dinspre marginile vasului inspre mijloc. Framantam aluatul si din cand in cand picuram ulei de masline, pana se desprinde aluatul de maini. La final adaugam maslinele taiate bucatele. Acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza/ tripleaza volumul in loc ferit de curenti (cca 1 ora).

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Ungem tava adanca a cuptorului cu ulei de floarea soarelui, presaram seminte de in si de mac. Turnam in tava aluatul, il nivelam cu mana, mai presaram si deasupra cateva seminte si dam apoi tava la cuptor pentru 35-45 minute pana se rumeneste frumos. Portionam si servim. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Pariziene cu gem de gutui
2
Aluaturi

Pariziene cu gem de gutui

Sunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!

Pariziene cu gem de gutui
Supa de spanac de post
3
Supe de legume

Supa de spanac de post

Pentru cine tine post este o supa bogata in vitamine.

Supa de spanac de post
Chec aperitiv
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv

Este un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...

Chec aperitiv
Cheesecake cu zmeura
5
Prajituri

Cheesecake cu zmeura

Rafinat, fin, fara coacere, usor si de sezon. Retete dietetice

Cheesecake cu zmeura
Parteneri
Tort cu mac si portocale
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia