O painica pufoasa care se poate servi langa un iaurt sau un pahar de suc de rosii.
Drojdia se pune intr-o cana impreuna cu sarea si zaharul.
Amstecam pana devine drojdia lichida, adaugam 50 ml apa calduta si 2 linguri de faina. Amestecam si lasam 15 minute la dospit. Cernem faina intr-un vas incapator. Facem o adancitura la mijloc in care turnam maiaua (amestecul dospit).
Peste acesta turnam laptele caldut si apoi incorporam faina dinspre marginile vasului inspre mijloc. Framantam aluatul si din cand in cand picuram ulei de masline, pana se desprinde aluatul de maini. La final adaugam maslinele taiate bucatele. Acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza/ tripleaza volumul in loc ferit de curenti (cca 1 ora).
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Ungem tava adanca a cuptorului cu ulei de floarea soarelui, presaram seminte de in si de mac. Turnam in tava aluatul, il nivelam cu mana, mai presaram si deasupra cateva seminte si dam apoi tava la cuptor pentru 35-45 minute pana se rumeneste frumos. Portionam si servim. Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am...
Mâncare de năut cu pui și stafidePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii