Pregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior cat si pe exterior si le c
Pregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior cat si pe exterior si le coacem la foc mic si le racim.
Repetam. Pregatim aluatul. Intr-un vas sfaramam drojdia cu zaharul, laptele si presaram cu faina deasupra.
Punem aluatul intr-un loc cald 15-20 de minute.
Cantarim ingredientele. Topim margarina in cuptorul cu microunde.
Turnam jumatate din cantitatea de faina intr-un vas adanc, adaugam margarina, uleiul, sarea si ouale batute. In timpul dospirii incorporam incet restul fainii, drojdia si apa.
Acoperim aluatul cu un servet de bucatarie si il lasam o ora sa stea intr-un loc cald.
Intre timp ungem ghivecele de flori cu ulei pe interior si le tapetam cu hartie de copt. Cand aluatul este dospit adaugam usturoiul pisat, maslinele taiate marunt, maghiranul si oregano-ul.
Framantam bine. Impartim aluatul in doua parti si le pozitionam in ghivece.
Le lasam sa mai dospeasca putin. Le ungem cu putin lapte deasupra si le coacem 1 ora in cuptorul pre-incalzit.
Lasam painile sa se raceasca putin in ghivece si le scoatem pe un blat.
Alte retete culinare recomandate
Zacusca vinete
Ciulama de ciuperci
Varza calita
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramel"Tarte si placinte rumenite si iscusite"
Aperitiv tarta cu branza telemea
Comentarii