Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda. Iar acum o poti face pe cea mai buna chiar la tine in bucatarie, dand diminetilor o aroma mai placuta. Painea integrala de casa umpluta cu masline si branza, cu coaja crocanta si pufoasa in interior, este usor de facut si se potriveste perfect pentru micul dejun, alaturi de o cana cu lapte batut!
Incepe mai intai cu aluatul, pentru ca va trebui lasat la dospit. Mai intai pune zaharul peste drojdie si freaca bine pana amestecul devine lichid. Dilueaza cu putina apa calduta si toarn-o in castronul cu faina alba amestecata cu cea integrala. Las-o sa se odihneasca 10 minute, apoi adauga uleiul si sarea.
Pune restul de apa calduta si laptele batut, putin cate putin si framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si este elastic. Daca mai este nevoie, poti sa mai presari deasupra putina faina. Lasa aluatul sa creasca, acoperit cu un prosop si pune-l intr-un loc cald.
Intre timp, pregateste umplutura: da pe razatoarea cu ochiuri mici telemeaua si cascavalul. Adauga rondelele de masline si ceapa verde taiata marunt. Pune putin piper, oregano uscat si oul batut, apoi amesteca bine compozitia. Cand aluatul a crescut, rastoarna-l pe masa presarata cu faina si imparte-l in doua. Intinde doua foi dreptunghiulare cam de 1 cm grosime si pune deasupra compozitia de branza. Ruleaza apoi pe lungime cele doua foi si rasuceste-le intre ele.
Pune painea intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt, acoper-o din nou cu un prosop si mai lasa-o sa creasca jumatate de ora. La final, unge painea cu oul batut si presara deasupra mixul de seminte. Pune in cuptor un vas cu apa si seteaza-l la 200 de grade. Aburul format in cuptor va face coaja painii crocanta! Cand a atins temperatura dorita, pune painea in cuptor si las-o 25-30 de minute, pana devine aurie.
Scoate-o apoi pe un grilaj si las-o sa se raceasca de tot inainte sa o tai felii.
Mirosul este imbietor si abia astept sa incerc o felie!
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii