Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza

Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda. Iar acum o poti face pe cea mai buna chiar la tine in bucatarie, dand diminetilor o aroma mai placuta. Painea integrala de casa umpluta cu masline si branza, cu coaja crocanta si pufoasa in interior, este usor de facut si se potriveste perfect pentru micul dejun, alaturi de o cana cu lapte batut!

Portii
1
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 220 ml apa calduta,
  • 150 ml lapte batut,
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui,
  • 1 lingurita si jumatate cu sare,
  • 1 lingurita si jumatate cu zahar,
  • 500 g faina de grau integrala,
  • 100 g faina de grau tip 650
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 100 gr rondele de masline negre
  • 200 gr telemea maturata
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 fire de ceapa verde
  • putin piper proaspat rasnit
  • un ou
  • 1 lingurita oregano uscat
  • In plus, mai ai nevoie de un ou pentru uns painea si doua linguri de mix de seminte pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Incepe mai intai cu aluatul, pentru ca va trebui lasat la dospit. Mai intai pune zaharul peste drojdie si freaca bine pana amestecul devine lichid. Dilueaza cu putina apa calduta si toarn-o in castronul cu faina alba amestecata cu cea integrala. Las-o sa se odihneasca 10 minute, apoi adauga uleiul si sarea.



Pune restul de apa calduta si laptele batut, putin cate putin si framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si este elastic. Daca mai este nevoie, poti sa mai presari deasupra putina faina. Lasa aluatul sa creasca, acoperit cu un prosop si pune-l intr-un loc cald.



Intre timp, pregateste umplutura: da pe razatoarea cu ochiuri mici telemeaua si cascavalul. Adauga rondelele de masline si ceapa verde taiata marunt. Pune putin piper, oregano uscat si oul batut, apoi amesteca bine compozitia. Cand aluatul a crescut, rastoarna-l pe masa presarata cu faina si imparte-l in doua. Intinde doua foi dreptunghiulare cam de 1 cm grosime si pune deasupra compozitia de branza. Ruleaza apoi pe lungime cele doua foi si rasuceste-le intre ele.



Pune painea intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt, acoper-o din nou cu un prosop si mai lasa-o sa creasca jumatate de ora. La final, unge painea cu oul batut si presara deasupra mixul de seminte. Pune in cuptor un vas cu apa si seteaza-l la 200 de grade. Aburul format in cuptor va face coaja painii crocanta! Cand a atins temperatura dorita, pune painea in cuptor si las-o 25-30 de minute, pana devine aurie.



Scoate-o apoi pe un grilaj si las-o sa se raceasca de tot inainte sa o tai felii.



Mirosul este imbietor si abia astept sa incerc o felie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori