Paine integrala de secara

Zaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop. Siropul se lasa sa se ra

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Paine integrala de secara

Ingrediente

  • 2 linguri de zahar brun
  • 330 ml apa
  • 2 linguri seminte de chimen
  • 4 linguri ulei de masline
  • 350 gr faina integrala de secara
  • 100 gr faina integrala de grau
  • 50 gr faina alba de paine 650
  • 1 lingurita sare
  • 1 pliculet de drojdie uscata

Mod de preparare

Zaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop. Siropul se lasa sa se raceasca pana in punctul in care devine caldut, apoi se pune intr-un bol. Peste siropul de caramel se adauga chimenul, drojdia, uleiul si sarea

Se amesteca bine.

Apoi se adauga fainile. Nu am poza de la pasul acesta deoarece am framantat cu ambele maini. Dupa ce se incorporeaza si faina, se mai framanta 5 minute. Apoi se unge un bol curat cu putin ulei de masline, se pune aluatul, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut o ora.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul.

I-am dat forma de paine, l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, apoi l-am crestat de doua ori. L-am mai lasat inca 30 de minute sa creasca in tava.

Se coace cam 25 de minute, in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu


Se mananca cu unt si gem, crema de branza sau orice doriti dumneavoastra. Poate fi pastrata mai mult timp daca o inveliti intr-un stergar de bumbac si o puneti intr-un loc racoros.

Reteta Paine integrala de secara a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine nan,

Paine cu faina integrala si seminte,

Paine in ghiveci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita