Paine integrala de secara

Zaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop. Siropul se lasa sa se ra

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Paine integrala de secara

Ingrediente

  • 2 linguri de zahar brun
  • 330 ml apa
  • 2 linguri seminte de chimen
  • 4 linguri ulei de masline
  • 350 gr faina integrala de secara
  • 100 gr faina integrala de grau
  • 50 gr faina alba de paine 650
  • 1 lingurita sare
  • 1 pliculet de drojdie uscata

Mod de preparare

Zaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop. Siropul se lasa sa se raceasca pana in punctul in care devine caldut, apoi se pune intr-un bol. Peste siropul de caramel se adauga chimenul, drojdia, uleiul si sarea

Se amesteca bine.

Apoi se adauga fainile. Nu am poza de la pasul acesta deoarece am framantat cu ambele maini. Dupa ce se incorporeaza si faina, se mai framanta 5 minute. Apoi se unge un bol curat cu putin ulei de masline, se pune aluatul, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut o ora.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul.

I-am dat forma de paine, l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, apoi l-am crestat de doua ori. L-am mai lasat inca 30 de minute sa creasca in tava.

Se coace cam 25 de minute, in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu


Se mananca cu unt si gem, crema de branza sau orice doriti dumneavoastra. Poate fi pastrata mai mult timp daca o inveliti intr-un stergar de bumbac si o puneti intr-un loc racoros.

Reteta Paine integrala de secara a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine nan,

Paine cu faina integrala si seminte,

Paine in ghiveci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide