Placinte cu aluat de paine

Preparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu cubulete de slanina si cu ce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 500 - 0
  • 600 l apa calduta
  • 30 - 40 g sare

Mod de preparare

Preparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu cubulete de slanina si cu ceapa calita si il punem la cuptor.

Punem faina intr-un vas si sfaramam drojdia in mijloc. Turnam deasupra apa calduta, adaugam sarea si lasam sa stea jumatate de ora.

Framantam si impartim aluatul in 2 parti, le ungem cu ulei deasupra si le lasam o ora la dospit.

Apoi formam cate un aluat plat si rotund si coacem la cuptorul preincalzit.

Condimentam dupa gust.
Alte retete culinare recomandate

Clatite

Placinta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci