Alevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.
Laptele se pune la fiert; malaiul intr-un castron, se sareaza putin si se opareste cu laptele clocotit, dupa care se lasa la racit.
Drojdia se pune la inmuiat in putin lapte cald.
Dupa ce s-a racit laptele cu malaiul se adauga faina, ouale, untul, zaharul, drojdia si se amesteca foarte bine. Trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai groase.
Se unge un vas cu unt, se toarna amestecul, se niveleaza si se da la foc mediu, pana se intareste si se rumeneste.
Se serveste calda, cu unt si smantana.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii