Alevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.
Laptele se pune la fiert; malaiul intr-un castron, se sareaza putin si se opareste cu laptele clocotit, dupa care se lasa la racit.
Drojdia se pune la inmuiat in putin lapte cald.
Dupa ce s-a racit laptele cu malaiul se adauga faina, ouale, untul, zaharul, drojdia si se amesteca foarte bine. Trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai groase.
Se unge un vas cu unt, se toarna amestecul, se niveleaza si se da la foc mediu, pana se intareste si se rumeneste.
Se serveste calda, cu unt si smantana.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaEste un tort senzational de bun! De ce? Pentru ca e cu ciocolata .... :P iar iubitorii de ciocolata stiu despre ce vorbesc.
Desert tort cu crema de ciocolata si romGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii