Alevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.
Laptele se pune la fiert; malaiul intr-un castron, se sareaza putin si se opareste cu laptele clocotit, dupa care se lasa la racit.
Drojdia se pune la inmuiat in putin lapte cald.
Dupa ce s-a racit laptele cu malaiul se adauga faina, ouale, untul, zaharul, drojdia si se amesteca foarte bine. Trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai groase.
Se unge un vas cu unt, se toarna amestecul, se niveleaza si se da la foc mediu, pana se intareste si se rumeneste.
Se serveste calda, cu unt si smantana.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii