1. Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si laptele cald si lasam 5-10 minute, pana formeaza spuma. 2. Amestecam zaharul ramas cu untul topit, ou, sare si a
1. Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si laptele cald si lasam 5-10 minute, pana formeaza spuma.
2. Amestecam zaharul ramas cu untul topit, ou, sare si adaugam in drojdie.
3. Adaugam faina, cate ½ cana, pana capata consistenta. Mutam pe masa de lucru presarata cu faina si framantam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam faina sa nu se lipeasca.
4. Lasam la crescut in bol uns, acoperit pana-si dubleaza volumul (~1 ora).
5. Pentru umplutura: se amesteca migdalele(eu m-am razgandit si am folosit alune de padure) -tocate, cu zaharul brun.
6. Impartim aluatul in doua, intindem fiecare bucata in foaie patrata de 30 cm, ungem cu oul ramas, amestecat cu 1 lg lapte, presaram jumatate din umplutura lasand liber 1 cm, la margine.
7. Impaturim, sigilam capetele si intindem iarasi in patrat de 30 cm.
Taiem in 12 fasii de 2,5 cm, rasucim fiecare fasie si formam un colacel.
8. Asezam in tava la distanta de 2-3 cm, acoperim si lasam sa-si dubleze volumul (~30 minute).
9. Ungem cu ou amestecat cu lapte, presaram migdalele tocate.
Coacem la 190 grade C 12-15 minute, pana se rumenesc.
Pofta buna!
Reteta Colaci cu alune a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete de colaci gasiti aici:
Colac cu ciocolata ,
Coronite fragede ,
Colac cu marmelada .
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii