Am denumit-o asa, deoarce imi aduce aminte de vremurile din trecut, de clipele dulci din copilarie, de mirosul de vanilie ce inunda casa, atunci cand mama pregatea aceasta "prajitura", i-am spus prajitura, dar de fapt este o "paine de malai" pe care o devoram cu lapte dulce, iaurt sau lapte acru cum ii zicem noi.
Amestecam faina cu praful de copt, adaugam bicarbonatul de sodiu stins in lapte acru sau iaurt, apoi punem celelalte ingrediente. Cantitatea de lapte dulce adaugata, trebuie sa fie aceeasi cu cea de iaurt sau lapte acru. Amestecam totul pana se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Ungem tava cu 4-5 linguri ulei si punem compozitia. Se coace la foc potrivit. Se serveste cu iaurt sau lapte rece.
Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesPentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...
Ciorba radauteana cu piept de puiVine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta videoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii