Corj

Am denumit-o asa, deoarce imi aduce aminte de vremurile din trecut, de clipele dulci din copilarie, de mirosul de vanilie ce inunda casa, atunci cand mama pregatea aceasta "prajitura", i-am spus prajitura, dar de fapt este o "paine de malai" pe care o devoram cu lapte dulce, iaurt sau lapte acru cum ii zicem noi.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Corj

Ingrediente

  • 140 g faina de malai
  • 210 g faina alba
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 5o ml ulei
  • lapte dulce
  • iaurt sau lapte acru
  • putin praf de copt
  • putin bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, adaugam bicarbonatul de sodiu stins in lapte acru sau iaurt, apoi punem celelalte ingrediente. Cantitatea de lapte dulce adaugata, trebuie sa fie aceeasi cu cea de iaurt sau lapte acru. Amestecam totul pana se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Ungem tava cu 4-5 linguri ulei si punem compozitia. Se coace la foc potrivit. Se serveste cu iaurt sau lapte rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete