Am denumit-o asa, deoarce imi aduce aminte de vremurile din trecut, de clipele dulci din copilarie, de mirosul de vanilie ce inunda casa, atunci cand mama pregatea aceasta "prajitura", i-am spus prajitura, dar de fapt este o "paine de malai" pe care o devoram cu lapte dulce, iaurt sau lapte acru cum ii zicem noi.
Amestecam faina cu praful de copt, adaugam bicarbonatul de sodiu stins in lapte acru sau iaurt, apoi punem celelalte ingrediente. Cantitatea de lapte dulce adaugata, trebuie sa fie aceeasi cu cea de iaurt sau lapte acru. Amestecam totul pana se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Ungem tava cu 4-5 linguri ulei si punem compozitia. Se coace la foc potrivit. Se serveste cu iaurt sau lapte rece.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseO bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii