Cornulete (de post)

Aceasta reteta de cornulete de post vine de pe vremea bunicii, o reteta de cornulete fragede si delicioase, un desert minunat in perioada postului.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornulete (de post)

Ingrediente

  • 2 cani ulei
  • 1 cana apa
  • 1 lingura zahar (pt subtierea drojdiei)
  • 1 cub drojdie (sau un plic daca este uscata)
  • faina cat cuprinde
  • eu nu am avut drojdie proaspata asa ca am folosit uscata.

Mod de preparare

O mana de faina se amesteca cu drojdia si cu zaharul.

Cana cu ulei se toarna peste amestecul de faina, se mai toarna si a doua cana de ulei. Se toarna si cana cu apa. Se amesteca si se pune faina tot cate putina pt a se amesteca bine cand are consistenta potrivita se pregateste pt pus la dospit. Se acopera cu un dos de canepa curat si se pune la caldura intre 2 perini la dospit pt 30 min.

Dupa ce a dospit se intinde o foaie pe masa care se taie in patratele si se pune pe fiecare putina silvoita (marmelada de prune). Se formeaza cornulete . Se aranjeaza in tava si se dau la cuptor. Cand se scot din cuptor se dau calde prin zahar pudra.


Pofta buna! Reteta Cornulete (de post) a fost propusa de Misha. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori