Cornulete (de post)

Aceasta reteta de cornulete de post vine de pe vremea bunicii, o reteta de cornulete fragede si delicioase, un desert minunat in perioada postului.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornulete (de post)

Ingrediente

  • 2 cani ulei
  • 1 cana apa
  • 1 lingura zahar (pt subtierea drojdiei)
  • 1 cub drojdie (sau un plic daca este uscata)
  • faina cat cuprinde
  • eu nu am avut drojdie proaspata asa ca am folosit uscata.

Mod de preparare

O mana de faina se amesteca cu drojdia si cu zaharul.

Cana cu ulei se toarna peste amestecul de faina, se mai toarna si a doua cana de ulei. Se toarna si cana cu apa. Se amesteca si se pune faina tot cate putina pt a se amesteca bine cand are consistenta potrivita se pregateste pt pus la dospit. Se acopera cu un dos de canepa curat si se pune la caldura intre 2 perini la dospit pt 30 min.

Dupa ce a dospit se intinde o foaie pe masa care se taie in patratele si se pune pe fiecare putina silvoita (marmelada de prune). Se formeaza cornulete . Se aranjeaza in tava si se dau la cuptor. Cand se scot din cuptor se dau calde prin zahar pudra.


Pofta buna! Reteta Cornulete (de post) a fost propusa de Misha. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci