Se freaca galbenusurile cu zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se inglobeaza in spuma de albusuri si se adauga untul
Se freaca galbenusurile cu zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se inglobeaza in spuma de albusuri si se adauga untul frecat spuma. Faina se toarna treptat, amestecand bine si avand grija, sa nu se formeze cocoloase.
Se rupe ciocolata in bucati, apoi se pune la topit intr-un vas la bain-marie. Se subtiaza cu 4 linguri de lapte si, dupa ce da in clocot, se lasa la racit. Se adauga esenta de rom si se amesteca foarte bine.
Din aluatul obtinut se intinde o foaie. Aceasta se taie in patrate cu latura de zece centimetri. Fiecare patrat se unge cu crema de ciocolata si apoi se ruleaza.
Se freaca bine cele doua galbenusuri cu mierea. Se ung coronitele cu acest amestec, dupa care se introduc in cuptor, intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se lasa la foc mare si se servesc calde.
Alte retete recomandate
Ciocolata de casa
Spuma de capsuni
Tarta cu visine
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaEste un tort senzational de bun! De ce? Pentru ca e cu ciocolata .... :P iar iubitorii de ciocolata stiu despre ce vorbesc.
Desert tort cu crema de ciocolata si romGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii