Cozonac cu fructe

Se freaca margarina cu zaharul pudra si cele 3 oua pana cand se face spuma. Se adauga branza si se amesteca in continuare pana cand compozitia devine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 175 g zahar pudra
  • 175 g margarina
  • 200 g crema de branza
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci si alune
  • 50 g cirese glasate
  • 50 g rahat
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul pudra si cele 3 oua pana cand se face spuma. Se adauga branza si se amesteca in continuare pana cand compozitia devine omogena.

Se pune romul, coaja rasa de lamaie si faina cernuta cu praful de copt.

Cand aluatul este omogen se adauga pe rand: stafidele, nucile si alunele taiate (rumenite in prealabil in cuptor), ciresele glasate si rahatul taiat bucatele si tavalit prin faina.

Se lasa compozitia sa se odihneasca la loc cald circa 30 de minute.

Se intinde aluatul pe planseta, se modeleaza un cozona si se aseaza intr-o forma unsa cu margarina.

Se introduce forma in cuptorul bine incins si se lasa la copt circa 50-60 de minute la foc potrivit.

Cat este cald se pudreaza cu zahar pudra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci