Cozonac cu multa nuca si cacao

Cozonacul cu multa nuca si cacao este o reteta de cozonac care poate fi usor integrata intr-un meniu de sarbatoare. Ingredientele necesare sunt: faina, nuca, cacao.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu multa nuca si cacao

Ingrediente

  • Pentru aluatul de cozonac :
  • 2kg faina
  • 120gr drojdie
  • 500gr zahar
  • 1 litru apa
  • 500mlg ulei
  • 10 oua
  • 1 ou pt uns
  • coaja lamaie si coaja portocala
  • un varf vanilie
  • 2 lingurite rase cu sare
  • Pentru umplutura pentru cozonac:
  • 500 gr nuca
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Cozonacul cu nuca si cacao va fi intotdeuna unul dintre cele mai apreciate retete culinare pentru meniul de sarbatoare. Procedam astfel:

Cernem faina usor pentru a o aerisi. Punem la fiert un litru de apa cu 500 g zahar. Punem apa peste faina intr-un lighean si amestecam repede. Lasam la racit. Amestecam din cand in cand. Spargem ouale si separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu sare, coaja de lamaie si vanilie.

Luam alt vas si frecam bine 120 g de drojdie cu o lingura de faina si apa calduta. Punem maiau la loc cald ca sa creasca. Cand aluatul s-a racorit adaugam unt, apoi galbenusul si maiaua dar treptat. Punem apa cu zahar daca este necesar.
Framantam si adaugam ulei caldut din care oprim 2 linguri pt uns. Framantam in continuare in jur de o ora si cand vedem aluatul omogen si fara basici punem in ploaie faina si lasam aluatul la crescut. 

Pentru umplutura de cozonac procedam astfel:
Se bate albusul spuma, adaugam pe rand zaharul, nuca macinata, cacaoa, faina, esenta rom si amesteci usor. 
Cand aluatul a crescut rupem bucati din el si le umplem cu compozitia de mai sus. Aluatul cu tot cu compozitie nu trebuie sa depaseasca jumatate din tava de cozonac. Trebuie sa luati in considerare ca cozonacul creste. 
Se introduc la cuptor pana capata o culoare aurie.


Alte retete de cozonac recomandate

Cozonac moldovenesc

Cozonac pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Drob Pascal
3
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot

Aromat, pufos si delicios! Nu uitati, sa faceti si voi, intr-o zi de post cand nu mai aveti idei ;)

Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola