Cozonac cu multa nuca si cacao

Cozonacul cu multa nuca si cacao este o reteta de cozonac care poate fi usor integrata intr-un meniu de sarbatoare. Ingredientele necesare sunt: faina, nuca, cacao.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu multa nuca si cacao

Ingrediente

  • Pentru aluatul de cozonac :
  • 2kg faina
  • 120gr drojdie
  • 500gr zahar
  • 1 litru apa
  • 500mlg ulei
  • 10 oua
  • 1 ou pt uns
  • coaja lamaie si coaja portocala
  • un varf vanilie
  • 2 lingurite rase cu sare
  • Pentru umplutura pentru cozonac:
  • 500 gr nuca
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Cozonacul cu nuca si cacao va fi intotdeuna unul dintre cele mai apreciate retete culinare pentru meniul de sarbatoare. Procedam astfel:

Cernem faina usor pentru a o aerisi. Punem la fiert un litru de apa cu 500 g zahar. Punem apa peste faina intr-un lighean si amestecam repede. Lasam la racit. Amestecam din cand in cand. Spargem ouale si separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu sare, coaja de lamaie si vanilie.

Luam alt vas si frecam bine 120 g de drojdie cu o lingura de faina si apa calduta. Punem maiau la loc cald ca sa creasca. Cand aluatul s-a racorit adaugam unt, apoi galbenusul si maiaua dar treptat. Punem apa cu zahar daca este necesar.
Framantam si adaugam ulei caldut din care oprim 2 linguri pt uns. Framantam in continuare in jur de o ora si cand vedem aluatul omogen si fara basici punem in ploaie faina si lasam aluatul la crescut. 

Pentru umplutura de cozonac procedam astfel:
Se bate albusul spuma, adaugam pe rand zaharul, nuca macinata, cacaoa, faina, esenta rom si amesteci usor. 
Cand aluatul a crescut rupem bucati din el si le umplem cu compozitia de mai sus. Aluatul cu tot cu compozitie nu trebuie sa depaseasca jumatate din tava de cozonac. Trebuie sa luati in considerare ca cozonacul creste. 
Se introduc la cuptor pana capata o culoare aurie.


Alte retete de cozonac recomandate

Cozonac moldovenesc

Cozonac pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos