Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca

Cand afara este frig si ninge, nu ne ramane decat sa prajiturim si sa pornim cuptorul. Am pornit cu ideea ca nu am facut niciodata fursecuri umplute si cum vazusem pe un blog niste fursecuri asa perfecte, mi-am zis sa incerc...bineinteles ca ale mele nu au ramas la forma dorita si stiu ca este din vina umpluturii, dar macar sunt multumita ca au ramas umplute si cu un gust tare bun si parfumat. Oricum mai incerc si cu alte arome!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca

Ingrediente

  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 125 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300-350 g faina
  • gem de prune + nuca macinata (sau taiata grosier)
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, fara sa se sfarame si usor de manevrat.

Pregatim intr-un bol mai micut si umplutura: Gemul de prune il amestecam cu cateva linguri de nuca (secretul este ca gemul sa aibe o consistenta tare pentru a nu se inmuia aluatul in cuptor, se pare ca eu nu am pus suficienta nuca si de aceea fursecurile mele nu au ramas la forma dorita).

Cu ajutorul unui storcator de citrice manual si cu o folie de plastic pe care le-am uns cu cateva picaturi de ulei, am umplut fursecurile. A durat ceva pana sa le umplu, a fost mai greu inceputul, apoi s-a dat mana si le-am terminat repede.

Procedeul a fost urmatorul:

Punem storcatorul de citrice intr-un pahar cu adancitura in sus, iar folia de plastic am bagat-o in adancitura si am aranjat-o sa fie perfect mulata de peretii storcatorului. Luam cate o bucata din aluat, formam o bila cu ajutorul palmelor si o adaugam in gaura storcatorului peste folie, iar cu ajutorul degetelor facem o adancitura pe care o umplem cu o lingurita din gem si nuca, apoi aducem marginile aluatului ramas si inchidem umplutura din interiorul fursecului format. Scoatem usor fursecul din forma cu ajutorul foliei de plastic si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 20, dar depinde cat de mare este forma storcatorului de citrice pe care o aveti.

Dupa ce am format fursecurile, dam tava la cuptorul incins pentru 15- 20 minute sau pana cand sunt frumos rumenite deasupra.

Cand sunt gata le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar pudra!

Sa va fie de bine!

Tips-uri:

1. Se pot pune diverse arome: coaja de portocala, coaja de lamaie, rom, esenta de migdale etc.

2. Se pot umple si cu alte ingrediente: fructe deshidratate tocate marunt, rahat, ciocolata amestecata cu alune, dar cu conditia ca umplutura sa fie bine legata, adica tare, pentru ca fursecurile sa nu se lase in cuptor si sa ramana la forma data de la inceput!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mancarica de galbiori cu smantana
4
Romania

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi