Melci cu cacao

Dizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm. Framanta si la sfarsit adauga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 30 g drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ulei
  • putin sare
  • 1 lingura zahar
  • putin lapte
  • 50 g unt
  • 50 g margarina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri praf de cacao
  • 20 g untura
  • 200 ml lapte cu vanilie

Mod de preparare

Dizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm. Framanta si la sfarsit adauga ulei. Lasa-l la dospit, dupa care intinde-l de grosimea unui deget in forma de dreptunghi. Stropeste cu jumatate de amestec de unt si margarina, presara cu cacao cu zahar. Ruleaza-l si taie felii de jumatate de deget. Aseaza-i unul langa celalalt intr-o tava unsa cu untura, stropeste cu restul amestecului de unt si margarina. Pune tava in cuptorul rece, dupa care aprinde focul. Coace-i la 180-200 grade. Cand sunt aproape gata, stropeste-i cu 200 ml de apa cu vanilie si coace-i pana sunt gata. In caz de nevoie poti acoperi tava cu folie de aluminiu. Poti presara si nuca macinata, alune, seminte de floarea soarelui, stafide, zahar vanilat si eventual si scortisoara.
Alte retete pentru mese festive

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci