Melci cu scortisoara si glazura din branza

Melcii cu scortisoara si glazura din branza sunt pur si simplu irezistibile. Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu lapte.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie
Melci cu scortisoara si glazura din branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 ouă
  • 10 gr. drojdie
  • 60 gr. unt
  • 200 ml lapte
  • 100 gr. zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • coajă portocale
  • 550 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • 2 linguri scorţişoară măcinată
  • 100 gr unt
  • 75 gr zahăr
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri lapte
  • Pentru glazură:
  • 100 gr unt
  • 100 gr brânză Almette
  • 150 gr zahăr pudră

Mod de preparare

Melcii cu scortisoara si glazura din branza sunt pur si simplu irezistibile. Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte călduţ şi puţină făină. Am obţinut în felul aceste maiaua, pe care o lăsăm puţin la crescut, la loc călduţ. Apoi punem în cuva maşinii de pâine...maiaua, ouăle întregi, restul de zahăr, laptele călduţ, untul care a fost topit şi răcit, în prealabil. Apoi adăugăm făina amestecată cu sarea. Setăm maşina de pâine pe programul special pentru frământat şi dospit, fără coacere... şi ne vedem de alte treburi. Altfel frământâm totul până obţinem un aluat elastic şi lăsăm la crescut la loc cald.

După ce avem aluatul astfel crescut îl întindem pe masă şi cu sucitorul întindem o foaie de cam 0,5 cm grosime. Apoi ungem cu unt, presărăm zahărul şi la urma scorţişoara măcinată. Rulăm apoi pe lungime, foarte strâns. Altfel rulourile se vor desface la copt... lucru care mi s-a întâmplat şi mie, drept pentru care mie mi-au ieşit nişte melci şi nu rulouri... Aşadar formăm un rulou din care vom tăia bucăţi de 4 cm, cu aţa. Punem bucăţile într-o tavă tapetată cu unt şi făină, lăsăm puţin la crescut în tavă, la loc cald, cam 15-20 minute.

Încorporăm un gălbenuş în două linguri de lapte şi ungem fiecare rulou pe întreaga suprafaţă. Apoi dăm la copt în cuptorul încălzit, până se rumenesc frumos.

Separat vom face grazura astfel: frecăm untul cu brânza şi apoi adăugăm treptat zahărul pudră, frecând în continuare până obţinem o cremă spumoasă. Când melcii sunt gata, cât sunt încă fierbinţi se toarnă glazura de brânză deasupra. Se lasă apoi la răcit şi sunt absolut mai mult decât delicioşi.


Melci cu scortisoara si glazura din branza se servesc la desert.
Sursa acestei retete este blogul culinat Alice-Albinutza.

Alte retete culinare recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital

Eu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie! 

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise