Mucenicii moldovenesti sunt deliciosi si se prepara in mod traditional de sarbatoarea celor 40 de mucenici.
Mucenicii moldovenesti sunt deliciosi si se prepara in mod traditional de sarbatoarea celor 40 de mucenici.
Se pune zahărul la topit, pe aragaz, având grijă să se mestece continuu pentru a nu se arde. Apoi se toarnă apa şi se lasă să fiarbă vreo 10 minute. Se lasă la răcit şi astfel am obţinut siropul pentru însiroparea sfinţişorilor.
Se pune făina amestecată cu sare într-un vas larg. Se face puţin loc în mijlocul ei şi se toarnă drojdia frecată cu puţin zahăr. Se toarnă puţin lapte cald şi se astupă cu făină, lăsându-se la dospit cam 15 minute, pregătindu-se astfel maiaua.Între timp se pune margarina la topit şi când e gata se amestecă cu uleiul. Se lasă să se răcorească puţin.
Separat laptele se încălzeşte şi se dizolvă în el zahărul.
După ce maiaua a crescut se toarnă laptele, ouăle întregi, esenţa de rom şi începem să le amestecăm. După ce au fost bine amestecate în compoziţie se toarnă margarina topită, treptat, frământând continuu până se încorporează toată. Se frământă apoi totul până ce compoziţia începe a se desprinde singură de pe mână şi de pe pereţii vasului. Se lasă totul la crescut cam o oră-două, într-o încăpere caldă, lipsită de curenţi de aer.
Se ung apoi mâinile cu ulei şi se ia câte o bucăţică de aluat confecţionându-se câte un opt, adică un sfinţişor. Se pun într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi se dau la cuptor, la foc potrivit cam 30 minute. Sfinţişorii vor fi unşi cu un ou zbătut bine, înainte de a fi băgaţi în cuptor.
Când sunt gata se lasă la răcit, apoi se trec prin siropul de zahăr ars, se ung pe partea de deasupra cu miere de albine şi se dau prin nuca macinată.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii