Gust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Se toarna faina intr-un lighean peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si laptele caldut si se framanta.
Aluatul astfel framantat se lasa la dospit cca 30 min, la caldura.
Se curata dovleacul si se rade. Intr-un vas pe aragaz se topeste untul peste care se adauga dovleacul ras si zaharul.
Se lasa la calit la foc mic si la sfarsit se adauga scortisoara peste dovleac.
Intre timp aluatul a crescut si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi de placinta care se umplu cu dovleacul calit.
Se pun placintele in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul cca 30 min.
Cand este rumenita placinta, se scoate din cuptor si se presara cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCurry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel este o reteta delicioasa din bucataria thailandeza.
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecelDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii