Poale in brau

Poale-n brau este o reteta traditionala romanesca care se face mai ales in Moldova. Pentru reteta poale-n brau aveti nevoie de faina, drojdie, apa, ulei, stafide si branza dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Poale in brau

Ingrediente

  • 500 g branza dulce
  • 700 g faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • un pahar apa
  • un pahar ulei
  • un cub drojdie
  • 100 g stafide
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Poale in brau sunt de fapt niste placinte moldovenesti cu branza dulce deosebit de gustoase.
Sepune faina intr-un vas incapator si se face o mica groapa in mijlocul ei. Acolo am pus cubul de drojdie faramitat si apa calduta. Am amestecat usor pentru a dizolva drojdia si apoi am adaugat paharul cu ulei, cele 100 g de zahar, o parte din coaja de lamaie si doua oua. In amestecul format am incorporat treptat faina pana cand am obtinut un aluat elastic si nelipicios. Aluatul l-am framantat energic cateva minute, apoi l-am pus intr-un loc calduros si l-am lasat sa creasca pana cand si-a dublat volumul.

Cand acesta s-a dublat am presarat faina pe blatul de lucru si am inceput sa intind aluatul cu un sucitor pana am obtinut o foaie de grosimea unui deget. Am taiat foaia de aluat in bucati patrate (de aproximativ 15 cm) si a venit momentul pregatirii compozitiei pentru umplutura. Am pus intr-un vas branza dulce, stafidele, un ou, 100 g zahar, cealalata jumatate de coaja de lamaie si le-am amestecat bine. Apoi, se ia cate o lingurita din umplutura si se pune in fiecare patrat de aluat, apoi se impaturesc colturile, apasand usor cu degetul pentru a fi sigura ca placinta nu se dezlipeste, si astfel obtinem forma de poale in brau.

Placintele cu branza se pun intr-o tava de teflon (daca nu, punem hartie de copt sau tapetam cu grasime si faina). Trebuie sa avem grija sa lasam spatiu cam de un centimetru intre placinte deoarece vor mai creste. Batem un galbenus si ungem fiecare placinta in parte, apoi mai lasam placintele la crescut in tava inca zece minute.

Incingem cuptorul si bagam placintele pentru o jumatate de ora la foc mediu.


Dupa ce s-au rumenit frumos putem sa le pudram cu zahar (eu am preferat sa le las asa cum au iesit din cuptor).
Au iesit demential, asa ca recomand cu mare drag poale in brau. :)
Sursa acestei retete este blogul Valea Mare, direct din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci