Se amesteca drojdia cu laptele si cu 1 lingurita de zahar. Se lasa putin, intre timp se curata merele de coaja si se dau pe razatoare. Se calesc mere
Se amesteca drojdia cu laptele si cu 1 lingurita de zahar. Se lasa putin, intre timp se curata merele de coaja si se dau pe razatoare. Se calesc merele cu zahar dupa gust si scortisoara. Se lasa apoi merele la racit.
Se freaca untul cu 2 linguri de zahar, se adauga ouale, apoi drojdia dizolvata, un praf de sare si la final faina. Se framanta aluatul pana devine omogen, daca este necesar se mai adauga faina pana se obtine un aluat bun de intins pe planseta. Se imparte aluatul in doua parti egale, se intinde o foaie care se aseaza pe tava (de aragaz) tapetata cu hartie pentru copt, se aseaza peste foaie merele rase, apoi se intinde a doua foaie si se aseaza in tava, peste mere. Se inteapa foaie de deasupra cu o furculita si se introduce in cuptorul incins, si se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
Se scoate tava, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilinat. Se taie in patratele.
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii