Prajitura cu mere si boti cu crema caramel

Preferata mea reteta mea de toamna

Portii
24
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere si boti cu crema caramel

Ingrediente

  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua intregi
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 esenta de rom
  • sare cat o nuca
  • 500 grame faina
  • 1.5 kg de mere razuite
  • 200 gr de zahar
  • un praf de scortisoara
  • Pentru toppingul de zahar ars:
  • 150 gr zahar
  • 200 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare

Faina impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt. Se pune laptele si se framanta, pana devine un aluat care sa se poata intinde cu sucitorul. Daca mai este cazul, se mai adauga lapte pentru a deveni elastic si a se putea face foi.

Compozitia se imparte in doua: Una care se va intinde, iar a doua se lasa la congelator pentru 25 de minute pentru a se putea razui. Se intinde prima foaie in tava, se presara putin gris peste foaie, apoi se pun merele razuite si stoarse bine. Peste merele intinse se rade si foaia de deasupra, se pune tava in cuptor la copt pentru 45 de minute.

Pentru topping-ul de zahar ars, se pune zaharul la caramelizare, iar cand incepe sa fie maroniu, se stinge cu smantana. Topping-ul se pune peste prajitura in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori