Rondele cu cocos sunt niste produse de patiserie delicioase, cu aroma fina si exotica de nuca de cocos.
Procedeul acela indelungat si laborios de framantare a aluatului de pe vremea copilariei mele se reduce acum la o simpla apasare pe buton....si ce bine e cand eu doar stau si ma uit la masinuta de paine cum isi face treaba!
Dar sa revenim la ale noastre: ingredientele se pun in cuva in ordinea indicata (fara coaja de portocale confiata), apoi se seteaza masina pe programul de framantare (whisk)...eu il setez de doua ori la rand, sa fiu sigura ca e totul amestecat bine. Urmeza o noua setare pt. programul "dough", care inseamna o noua amestecare a aluatului si dospire. La un moment dat, in acest program, se aude un semnal sonor al masinii (acum e momentul sa adaugam coaja de portocale confiate). Lasam aluatul sa creasca,apoi il scoatem din cuva si-l framantam putin pe o planseta infainata bine. Intindem foaie groasa de cca 2 degete, apoi o ungem cu umplutura de cocos (obtinuta prin amestecarea tuturor ingredientelor, pana obtinem o pasta gustoasa). Rulam foaia de la un capat, pe lungime, obtinand astfel un sul, pe care-l portionam in rondele frumoase. le asezam cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus, dupa care le bagam la cuptor pt. cca 15 min ( la 200 grade).
Enjoy!
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Servim rondelele cu cocos calde.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresO reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...
Dovlecei cu carne si crema de cocosPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAm vazut aceste cornulete la Laura si tare mi-au furat privirea (mai ales ca eu ador cornuletele pregatite in casa). Ea a...
Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca)Se pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii