Strudel cu dovleac MAYA (2)

1. Am pus faina,sarea si cam, 1/3 din unt in vasul robotului si l-am lasat la 2 sa amestece,pana s-au facut turturei de aluat(firmituri). 2. Am dat m

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Strudel cu dovleac MAYA (2)

Ingrediente

  • 225 faina alba tip 1050
  • 1 priza sare
  • 170 unt rece
  • 150 apa rece
  • umplutura: dovleac ras
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

1. Am pus faina,sarea si cam, 1/3 din unt in vasul robotului si l-am lasat la 2 sa amestece,pana s-au facut turturei de aluat(firmituri).

2. Am dat mai incet, la 1 si am turnat incet apa rece, putin cate putin. Am lasat sa amestece, pana mi-a placut cum a aratat aluatul. L-am pus la rece intr-o folie transparenta.

3.Dupa juma' de ora aproximativ, am scos aluatul si l-am rolat, am pus inca o parte din unt, l-am impachetat si rolat din nou.

4. L-am pus la frigider pt 5 minute, l-am rolat iar am pus restul de unt,am impachetat, rolat si dat la frigider, de data asta vreo 10 minute.

5.L-am scos, l-am impartit in doua, am rolat 2 dreptunghiuri cu sucitorul de marmura, iar in rest am procedat cu umplutura, ca si in reteta precedenta Strudel cu dovleac MAYA (1).

Aa taiat cu forma de fursecuri cateva stelute, pentru decor.
Pofta buna!

Reteta Strudel cu dovleac MAYA (2) a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu dovleac gasiti aici:

Strudel cu dovleac MAYA (1),

Prajitura de dovleac cu ciocolata,

Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci