Strudelul cu mere este un desert chiar simplu de facut daca alegi foile gata preparate din comert. Dar strudelul este cu atat mai bun cu cat faci tu foaia filo.
Am pus intr-un vas faina, oul, uleiul si otetul, dupa care am adaugat apa si am framantat pana ce am scos un aluat moale. Aluatul l-am impartit in 2 parti egale, am pus niste faina pe masa, am pus partile de aluat, apoi le-am umezit cu putin ulei, sa nu se ususce aluatul si apoi am incalzit o oala, pe care am pus-o peste ele, sa se mentina caldura. Am lasat asa 30 minute fix.
Pana una alta am pus 10 linguri de pesmet intr-o tigaie, am pus 50 g unt si le-am pus pe foc pana cand pesmetul s-a rumenit usor, l-am lasat apoi sa se raceasca pana ce am facut foile.
Am luat o parte de aluat, l-am intins cu sucitorul pana a ajuns cam la 30x30 cm apoi l-am pus frumos pe o fata de masa curata; Am inceput apoi sa trag de foaia de aluat, usor, pe dedesubt, dinspre interior spre exterior. La sfarsit, foaia era efectiv transparenta si avea cca un metru.
Am pus pe foaie pesmetul, lasand o margine de aproximativ o palma; am pus apoi deasupra merele taiate cubulete, zaharul si scortisoara. Apoi folosindu-ma de fata de masa, am inceput sa inchid strudelul, rulam putin, ungeam foaia cu unt topit..tot asa pana la sfarsit; La sfarsit am acoperit strudelul cu acea parte de aluat fara mere....am uns cu oul batut si l-am pus in tava. L-am bagat in cuptorul deja incins la 175°C pt 30-45 minute, depinde de cuptor..al meu a stat la cald cca 40 de minute.
Strudelul cu mere se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar vanilat. Se poate servi cu inghetata de vanilie sau frisca.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....
Bomboane Raffaello (reteta video)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii