Strudel de casa

Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta. Aluatul trebuie sa fie mai moale decat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pumni de faina
  • 1 punm de faina „0”
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • apa
  • Pentru umplutura dupa preferinte: telemea sarata si marar
  • mere
  • branza dulce
  • telemea de capra
  • gem de prune
  • cartofi piure

Mod de preparare

Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta.

Aluatul trebuie sa fie mai moale decat aluatul de gogosi. Se framanta ingredientele pana nu se dezlipeste aluatul de marginea bolului si nu apar „bulele de aer”. Cand e gata framantat se formeaza cca 5 buc de franzelute si se lasa cca 30 de minute.

Dupa 30 de minute franzelutele se intind de grosimea unei hartii. Se ung cu unsoare topita sau ulei si se presara cu varza murata. Se ruleaza si se tai bucatele asemenea melcilor cu ciocolata. Se prajesc in tigaie in mult ulei sau la cuptor.
Alte retete de prajituri

recomandate

Prajitura cu visine

Placinta cu mere

Prajitura nuci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci