Strudel de casa

Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta. Aluatul trebuie sa fie mai moale decat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pumni de faina
  • 1 punm de faina „0”
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • apa
  • Pentru umplutura dupa preferinte: telemea sarata si marar
  • mere
  • branza dulce
  • telemea de capra
  • gem de prune
  • cartofi piure

Mod de preparare

Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta.

Aluatul trebuie sa fie mai moale decat aluatul de gogosi. Se framanta ingredientele pana nu se dezlipeste aluatul de marginea bolului si nu apar „bulele de aer”. Cand e gata framantat se formeaza cca 5 buc de franzelute si se lasa cca 30 de minute.

Dupa 30 de minute franzelutele se intind de grosimea unei hartii. Se ung cu unsoare topita sau ulei si se presara cu varza murata. Se ruleaza si se tai bucatele asemenea melcilor cu ciocolata. Se prajesc in tigaie in mult ulei sau la cuptor.
Alte retete de prajituri

recomandate

Prajitura cu visine

Placinta cu mere

Prajitura nuci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori