Alivenci

Alivencile sunt nişte plăcinte cu brânză de oi şi mălai din bucătăria moldovenească, dar cred că se fac în toată ţara. Eu am mâncat în Muntenia şi dacă nu mă-nşel şi în Oltenia. Se fac simplu şi rapid. Delicioase calde, servite cu smântână din belşug.

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Alivenci

Ingrediente

  • 400 gr. de telemea de oaie
  • 5 ouă
  • 2 linguri de făină
  • 100 gr. de mălai
  • 50 gr. unt (şi puţin unt de uns tava)
  • smântână

Mod de preparare

Am zdrobit telemeaua cu furculiţa, am adăugat ouăle şi am amestecat. Apoi untul topit, apoi făina şi mălaiul.

Am pus compoziţia în tava unsă cu unt şi am dat la cuptor la 170 de grade până s-a rumenit (am folosit o tavă pătrată de 20 cm).

Am servit cu smântână deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori