Alivencile sunt nişte plăcinte cu brânză de oi şi mălai din bucătăria moldovenească, dar cred că se fac în toată ţara. Eu am mâncat în Muntenia şi dacă nu mă-nşel şi în Oltenia. Se fac simplu şi rapid. Delicioase calde, servite cu smântână din belşug.
Am zdrobit telemeaua cu furculiţa, am adăugat ouăle şi am amestecat. Apoi untul topit, apoi făina şi mălaiul.
Am pus compoziţia în tava unsă cu unt şi am dat la cuptor la 170 de grade până s-a rumenit (am folosit o tavă pătrată de 20 cm).
Am servit cu smântână deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii