Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de fluida, daca este prea va

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Burek cu branza sarata

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta
  • ulei pentru uns
  • Umplutura:
  • 1 kilogram de branza usor sarata - adica un amestec de branza proaspata de vaci cu telemea sarata
  • sau doar branza de vaci pe care o sarati atat cat va place
  • 5 oua medii sau 4 mai mari
  • 200 de grame de smantana
  • Pe deasupra:
  • 100 ml apa minerala carbogazoasa
  • 100 de grame de smantana
  • 1 ou

Mod de preparare

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de fluida, daca este prea vartoasa mai adaugati smantana sau un ou. In tava unsa bine cu ulei se aseaza 2-3 foi. Cea de deasupra se unge usor cu ulei. Se pune un strat de umplutura cat sa acopere foaia bine, cam de 3 mm. grosime. Se continua la fel, alternand cate 2-3 foi cu compozitia de branza, pana se obtin 5 straturi de foi si 4 de umplutura (depinde si de dimensiunii tavii). Ultimul strat trebuie sa fie de foi. Se pensuleaza usor cu ulei suprafata. Cu un cutit bine ascutit, se taie in portii dimensionate dupa pofta degustatorilor. Se bate bine oul cu apa minerala si smantana si se inunda suprafata burekului cu aceasta compozitie fluida. Se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace timp de 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Se taie, urmarind taieturile facute anterior.


Se poate servi cu un iaurt alaturi.
Sursa acestei retete este siteul Retetecalamama.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Spaghete cu branza
Bucataras.RO

Spaghete cu branza

Acesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...

Spaghete cu branza
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise