Cornulete sarate

Se amesteca laptele, drojdia, uleiul, putina sare si faina, iar aluatul obtinut se lasa intr-un loc "caldut" cca 45 min. Dupa aia se intinde aluatul s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornulete sarate

Ingrediente

  • 400 gr lapte
  • 50 gr ulei
  • 600 gr faina
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 galbenuse
  • sare si chimen

Mod de preparare

Se amesteca laptele, drojdia, uleiul, putina sare si faina, iar aluatul obtinut se lasa intr-un loc "caldut" cca 45 min.

Dupa aia se intinde aluatul si se taie triunghiuri cu "pintenul"(sau cu cutitul)

se ruleaza frumos cornulete

Se aseaza in tava,se ung cu galbenusele de ou("batute" putin), se presara sare si chimen peste ele si se baga in cuptorul incalzit la 180gr-200gr,pt cca 25 min.
Pofta buna!

Reteta Cornulete sarate a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Saratele de cascaval ,

Chifle cu cascaval,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori