Cornulete sarate

Se amesteca laptele, drojdia, uleiul, putina sare si faina, iar aluatul obtinut se lasa intr-un loc "caldut" cca 45 min. Dupa aia se intinde aluatul s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornulete sarate

Ingrediente

  • 400 gr lapte
  • 50 gr ulei
  • 600 gr faina
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 galbenuse
  • sare si chimen

Mod de preparare

Se amesteca laptele, drojdia, uleiul, putina sare si faina, iar aluatul obtinut se lasa intr-un loc "caldut" cca 45 min.

Dupa aia se intinde aluatul si se taie triunghiuri cu "pintenul"(sau cu cutitul)

se ruleaza frumos cornulete

Se aseaza in tava,se ung cu galbenusele de ou("batute" putin), se presara sare si chimen peste ele si se baga in cuptorul incalzit la 180gr-200gr,pt cca 25 min.
Pofta buna!

Reteta Cornulete sarate a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Saratele de cascaval ,

Chifle cu cascaval,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci