Cornuri cu sunca

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sa

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu sunca

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 3 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • aprox. 500 g faina
  • sunca sau parizer
  • chimen

Mod de preparare

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sare, 2 oua si ulei. Se framanta aluatul si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat si se taie triunghiuri potrivite care se ung cu ou batut cu sare si piper.Se aseaza pe fiecare triunghi cate o bucata de sunca sau parizer, apoi se ruleaza aluatul de la baza spre varfuri, dand forma de corn. Se ung deasupra cu ou batut si se presara cu chimen. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc aprox. 25 minute, pana capata o culoare rumena si frumoasa.


Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori