Covrigi cu cascaval

Covrigii cu cascaval sunt absolut deliciosi. Proaspat scosi din cuptor acesti covrigi sunt un adevarat deliciu. Urmareste reteta in imagini si prepara-i si tu!

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Covrigi cu cascaval

Ingrediente

  • 500 g faina (daca e nevoie se mai poate adauga)
  • 150 g piure de cartofi
  • 65 g unt
  • margarina (ceea ce nu se vede in poza)
  • un sfert de lingurita de sare
  • vreo 300 apa calduta (daca e nevoie se mai poate adauga)
  • 20 g drojdie
  • cascaval
  • 1ou.

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in apa si o adaugam in faina cu sare si piure. La sfarsit adaugam si untul topit. Framintam si, daca e nevoie, mai punem apa sau faina pt un aluat molutz si elastic, care nu se lipeste. Lasam la crescut pina isi dubleaza volumul. Cind s-a intimplat asta, il rasturnam pe masa infainata si il taiem bucati cam cit un mar. Il lucram cu mina, ca pe palstelina. Facem serpisori pe care ii sucim sau ii rasucim rotunzi. Spargem un ou, il batem putin, radem cascaval si ii ungem, il tapetam cu cascaval. Se coc la 200 gr cca 30 minute.


Pofta buna! Reteta Covrigi cu cascaval a fost propusa de shumaila pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori