Cozonac aperitiv

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea. 2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva. 3. Se toarna lichidu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cozonac aperitiv

Ingrediente

  • Pentru aluat ai nevoie de:
  • 700 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 cubulet drojdie
  • 250 ml apa
  • 100 ml caimac (lapte 3
  • 5 % grasime)
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • Pentru uns: 1 ou
  • 1 lingura lapte sau iaurt
  • 1 lingura mac
  • Pentru umplutura:
  • 1. 3 oua fierte (tari) taiate in sferturi
  • 2. 200 g sunca presata (salam cu sunca) taiata bastonase si trasa in tigaie cu putin ulei
  • apoi scursa foarte bine de grasime
  • 3. 150 g telemea de oaie rasa
  • 100 gr cascaval ras
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 ou. Se amesteca branzeturile cu oul si chimenul

Mod de preparare

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea.

2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva.

3. Se toarna lichidul peste faina si se obtine un aluat elastic.

4. Se framanta adaugandu-se treptat uleiul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi se intinde o foaie, pe masa unsa cu grasime

se imparte in trei si se pune pe fiecare foaie umplutura.

5. Se impletesc rulourile, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou amestecat cu lapte si se presara cu mac si se mai lasa la crescut 15 minute.

6. Se coace 45 - 50 de minute la foc potrivit, incercati cu un bat de frigaruie, iar daca ciocaniti coaja trebuie sa sune a gol, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate cu tot cu hartie.
Pofta buna!

Reteta Cozonac aperitiv a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro

Alte retete de similare gasiti aici:

Paine cu sunca si mozzarella,

Ciambella gorgonzola e noci,

Chifle cu cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori