1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea. 2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva. 3. Se toarna lichidu
1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea.
2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva.
3. Se toarna lichidul peste faina si se obtine un aluat elastic.
4. Se framanta adaugandu-se treptat uleiul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi se intinde o foaie, pe masa unsa cu grasime
se imparte in trei si se pune pe fiecare foaie umplutura.
5. Se impletesc rulourile, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou amestecat cu lapte si se presara cu mac si se mai lasa la crescut 15 minute.
6. Se coace 45 - 50 de minute la foc potrivit, incercati cu un bat de frigaruie, iar daca ciocaniti coaja trebuie sa sune a gol, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate cu tot cu hartie.
Pofta buna!
Reteta Cozonac aperitiv a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro
Alte retete de similare gasiti aici:
Paine cu sunca si mozzarella,
Ciambella gorgonzola e noci,
Chifle cu cartofi
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelRulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...
Rulada cu mere si scortisoaraPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapA fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative.
Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei coptiDe obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiPentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...
Musaca in stil grecescSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii