1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea. 2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva. 3. Se toarna lichidu
1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea.
2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva.
3. Se toarna lichidul peste faina si se obtine un aluat elastic.
4. Se framanta adaugandu-se treptat uleiul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi se intinde o foaie, pe masa unsa cu grasime
se imparte in trei si se pune pe fiecare foaie umplutura.
5. Se impletesc rulourile, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou amestecat cu lapte si se presara cu mac si se mai lasa la crescut 15 minute.
6. Se coace 45 - 50 de minute la foc potrivit, incercati cu un bat de frigaruie, iar daca ciocaniti coaja trebuie sa sune a gol, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate cu tot cu hartie.
Pofta buna!
Reteta Cozonac aperitiv a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro
Alte retete de similare gasiti aici:
Paine cu sunca si mozzarella,
Ciambella gorgonzola e noci,
Chifle cu cartofi
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataTarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...
Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si friscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii