Farafas - saleuri picante

Se amesteca untul cu cele doua feluri de cascaval, sare, boia, galbenusul si smantana. Se adauga faina impreuna cu praful de copt si se framanta bine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Farafas - saleuri picante

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 60 gr parmesan ras
  • 120 gr cascaval ras
  • 1/2 lingurita sare( se poate pune chiar mai mult
  • daca va plac mai sarate)
  • 1 lingurita boia
  • 1 galbenus
  • 100 ml smantana
  • 250 gr faina (eu am pus mai putina)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • chimen
  • mac
  • susan

Mod de preparare

Se amesteca untul cu cele doua feluri de cascaval, sare, boia, galbenusul si smantana.

Se adauga faina impreuna cu praful de copt si se framanta bine

Se infasoara in folie si se da pt 1 ora la rece (frigider).

Se incinge cuptorul la 200 C. Se intinde o foaie de aluat de 5 mm si se decupeaza formele. Se ung cu galbenus si se presara mac, chimen sau susan. Se coc 12-15 min

Sunt excelente la gust si foarte fragede dupa cateva ore.

Sfat: Folositi forme mai maricele pt ca se micsoreaza in cuptor.

Am intins foaia si mai groasa si mai subtire, sunt mai bune cele mai groase.


Pofta buna!

Reteta Saleuri picante a fost propusa de Mocca pe forum culinar.ro

Alte retete de saleuri gasiti aici:

Saleuri cu brinza de vaci,

SARATELE SUPER-GUSTOASE,

Saratele de cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide