Focaccia di Recco

Focaccia di Recco este o specialitate italiana foarte gustoasa si aromata. Pentru aceasta reteta de focaccia aveti nevoie de faina, branza, seminte de susan alb sau susa negru.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Focaccia di Recco

Ingrediente

  • 250-300 g faina alba sau integrala (se incepe cu 250
  • apoi
  • daca e cazul
  • se mai adauga)
  • 125 ml apa (minerala) rece
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 4 linguri ulei (extravirgin)+ulei pentru uns
  • 250 g branza Crescenza
  • Certosa sau Stracchino
  • ar merge foarte bine cu telemeaua
  • cand devine moale
  • dupa ce a fost tinuta in apa la desarat
  • Eventual
  • amestecata cu un pic de smantana
  • facultativ: seminte de susan alb sau negru

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se adauga uleiul, se amesteca putin, apoi se adauga apa rece si sarea, se face un aluat moale, care se lasa 40 de minute la hodina.  Se unge o tava cu ulei, sau se tapeteaza cu hartie de copt, se incinge cuptorul la 220-230 °C, se imparte aluatul in doua. Este foarte elastic, asa ca se poate intinde numai cu mainile unse cu putin ulei. Va rezulta o foaie subtire, pe care se distribuie mici bucatele/gramajoare de branza.

Se intinde cealalta foaie si se acopera prima cu ea. Se apasa cu degetele, in asa fel incat sa ramana gaurele, apoi se stropeste cu o emulsie din ulei si apa (in parti egale) si se presara cu susan si sare grunjoasa. Se coace, in functie de cuptor, pana cand e bine rumenita deasupra, cam 15-20 minute la 200 °C.


Se serveste ca si aperitiv sau gustare. Poate fi consumata si calda si rece.
Reteta Focaccia di Recco a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro
Alte retete de focaccia gasiti aici:
Focaccia cu branza feta si rozmarin,
FOCACCIA UMPLUTA,
Foccacia umpluta a la MAYA

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Bucataras.RO

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

Cea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide