1. Incalzim 180 gr de lapte (doar putin cat sa nu fie rece rece) si dizolvam dojdia in el,adaugam mierea si 160 gr faina. 2.Dupa ce si-a dublat volumu
1. Incalzim 180 gr de lapte (doar putin cat sa nu fie rece rece) si dizolvam dojdia in el,adaugam mierea si 160 gr faina.
2.Dupa ce si-a dublat volumul (aproximativ 1ora) adaugam restul de lapte (100 gr) si o parte de faina si amestecam putin aluatul. Adaugam oul, sarea, zaharul si restul de faina si framantam pana la compactare.
3. Adaugam acum uleiul si ierburile si framantam.
4. Dupa 5-6 minute de framantat iese urmatoarea bila, punem la crescut 45 minute.
5. Impartim aluatul (eu l-am impartit in 4 bilute de aproximativ 150 gr) si intindem fiecare bucata cam cat grosimea unui deget (nu se intinde cu facaletul ci cu mana) si punem la crescut 30 minute.
6. Facem mici gropite cu degetele,ungem cu saramura si mai lasam 30-40 minute sa creasca:
Le bagam la 200 grade pentru 15 minute (inainte le pudrati cu sare grunjoasa)
Pofta buna!
Reteta Focaccine aromate (focaccia) a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete de focaccia gasiti aici:
Focaccia umpluta ,
Foccacia umpluta a la MAYA .
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii