Macedonia de patiserie

Se framinta un aluat mai tare putin ca cel de paine. Se portioneaza in bucati de 100 g. Margarina se framanta bine pana se omogenizeaza. Se ia fiecare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Macedonia de patiserie

Ingrediente

  • 1 kg faina 480
  • 1 ligurita de sare
  • 1 lingura de otet
  • aproximativ 0
  • 5 l apa
  • Umplutura:
  • 5 kg branza amestecata cu 0
  • 5 kg gris fiert cu putina sare
  • 5 kg margarina(cu cat mai grasa cu atat mai bine
  • cea mai buna este cea care are 80% grasimi)

Mod de preparare

Se framinta un aluat mai tare putin ca cel de paine. Se portioneaza in bucati de 100 g. Margarina se framanta bine pana se omogenizeaza.

Se ia fiecare bucata de coca se intinde cu facaletul pe masa ( masa sa fie unsa cu ulei), aproximativ un patrat de 15 cm si se unge cu margarina un strat subtire.

Se impatureste si lasa la rece 10 minute.

Se scot de la rece si se intind iar, dar mai subtire pentru ca se intinde o foaie mai mare cam de 30 cm.

Punem in mijloc o lingura de umplutura de branza si gris fiert si impaturim.

formam macedonia.

Avem grija ca pe masa de lucru sa avem tot timpul ulei pentru ca se intinde mai bine.

O asezam pe tava si bagam la cuptor la foc iute

Nu se umbla la cuptor pena nu se rumenesc usor.
Pofta buna!

Reteta Macedonia de patiserie a fost propusa de diaconu_lorena pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Langosi cu branza,

Placinta taraneasca cu branza,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide