Macedonia de patiserie

Se framinta un aluat mai tare putin ca cel de paine. Se portioneaza in bucati de 100 g. Margarina se framanta bine pana se omogenizeaza. Se ia fiecare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Macedonia de patiserie

Ingrediente

  • 1 kg faina 480
  • 1 ligurita de sare
  • 1 lingura de otet
  • aproximativ 0
  • 5 l apa
  • Umplutura:
  • 5 kg branza amestecata cu 0
  • 5 kg gris fiert cu putina sare
  • 5 kg margarina(cu cat mai grasa cu atat mai bine
  • cea mai buna este cea care are 80% grasimi)

Mod de preparare

Se framinta un aluat mai tare putin ca cel de paine. Se portioneaza in bucati de 100 g. Margarina se framanta bine pana se omogenizeaza.

Se ia fiecare bucata de coca se intinde cu facaletul pe masa ( masa sa fie unsa cu ulei), aproximativ un patrat de 15 cm si se unge cu margarina un strat subtire.

Se impatureste si lasa la rece 10 minute.

Se scot de la rece si se intind iar, dar mai subtire pentru ca se intinde o foaie mai mare cam de 30 cm.

Punem in mijloc o lingura de umplutura de branza si gris fiert si impaturim.

formam macedonia.

Avem grija ca pe masa de lucru sa avem tot timpul ulei pentru ca se intinde mai bine.

O asezam pe tava si bagam la cuptor la foc iute

Nu se umbla la cuptor pena nu se rumenesc usor.
Pofta buna!

Reteta Macedonia de patiserie a fost propusa de diaconu_lorena pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Langosi cu branza,

Placinta taraneasca cu branza,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Mini ardei umpluti cu branza
3
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Chec pufos
4
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Rascovi marinati
5
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Parteneri
Paste cu carne de porc in sos de rosii aromat
Bucataras.RO

Paste cu carne de porc in sos de rosii aromat

Un pranz rapid, gustos si satios!

Paste cu carne de porc in sos de rosii aromat
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet