Macedonia de patiserie

Se framinta un aluat mai tare putin ca cel de paine. Se portioneaza in bucati de 100 g. Margarina se framanta bine pana se omogenizeaza. Se ia fiecare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Macedonia de patiserie

Ingrediente

  • 1 kg faina 480
  • 1 ligurita de sare
  • 1 lingura de otet
  • aproximativ 0
  • 5 l apa
  • Umplutura:
  • 5 kg branza amestecata cu 0
  • 5 kg gris fiert cu putina sare
  • 5 kg margarina(cu cat mai grasa cu atat mai bine
  • cea mai buna este cea care are 80% grasimi)

Mod de preparare

Se framinta un aluat mai tare putin ca cel de paine. Se portioneaza in bucati de 100 g. Margarina se framanta bine pana se omogenizeaza.

Se ia fiecare bucata de coca se intinde cu facaletul pe masa ( masa sa fie unsa cu ulei), aproximativ un patrat de 15 cm si se unge cu margarina un strat subtire.

Se impatureste si lasa la rece 10 minute.

Se scot de la rece si se intind iar, dar mai subtire pentru ca se intinde o foaie mai mare cam de 30 cm.

Punem in mijloc o lingura de umplutura de branza si gris fiert si impaturim.

formam macedonia.

Avem grija ca pe masa de lucru sa avem tot timpul ulei pentru ca se intinde mai bine.

O asezam pe tava si bagam la cuptor la foc iute

Nu se umbla la cuptor pena nu se rumenesc usor.
Pofta buna!

Reteta Macedonia de patiserie a fost propusa de diaconu_lorena pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Langosi cu branza,

Placinta taraneasca cu branza,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori