Pateuri cu miez de lapte

Azi iti voi arata cum sa pregatesti o bunatate de pateuri cu branza Miez de lapte. Este o reteta rapida de aperitive cu branza, perfecta pentru petreceri sau evenimente speciale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pateuri cu miez de lapte

Ingrediente

  • un pachet aluta foietaj de patiserie (275g)
  • o cutie Miez de Lapte 225g
  • un dovlecel
  • un ardei capia rosu
  • un galbenus de ou
  • amestec de seminte
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute(optional)

Mod de preparare

Azi iti voi arata cum sa pregatesti o bunatate de pateuri cu branza Miez de lapte. Este o reteta rapida de aperitive cu branza, perfecta  pentru petreceri sau evenimente speciale.

Incepe prin a taia foietajul  in patrate cu latura de 11 cm.

Din fiecare patrat se decupeaza o margine de 1 cm latime fara a o indeparta.

In interiorul patratului asezam felii de dovlecel (sau zucchini) rondele de ardei gras, presaram cu putina sare si piper, iar deasupra asezam cate o rondea de Miez de lapte.

Luam colturile opuse ale marginii decupate si le unim deasupra rondelei de Miez de lapte.

La fel procedam si cu celelalte doua colturi.

Le ungem cu galbenus de ou, presaram amestec de seminte si le asezam in tava pe hartie de copt.

Introducem tava in cuptoul preincalzit, la foc iute pana ce foietajul creste si se rumeneste usor .

 

 

Sursa reteta: http://www.bucatareselevesele.ro/


Pateurile cu miez de lapte sunt delicioase atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori