Pizza Margeritta

Pizza Margeritta este o pizza de casa absolut delicioasa. Cand doresti sa prepari o cina rapida si la indemana pizza te scoate din incurcatura.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pizza Margeritta

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 250 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • 3-4 frunze busuioc
  • oregano

Mod de preparare

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul .
Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.
Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline
Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic .Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.
Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit .
Ungem tava cu putin ulei de maslinesau tapetam cu hartie de copt.
Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini .Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.
Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata blatului cu sos de rosii.
Asezam rosiile si mozzarella taiate felii, presaram oregano si garnisim cu frunzulite de busuioc.
Dam la cuptor.


Servim pizza margeritta dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Jumari cu patlagele vinete si rosii
2
Jumari

Jumari cu patlagele vinete si rosii

Jumarile cu patlagele vinete si rosii sunt aperitive delicioase si se pregatesc astfel: Se curata de seminte si se scurg de...

Jumari cu patlagele vinete si rosii
Sos tartar
3
Sosuri reci

Sos tartar

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos tartar
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
4
Supe de legume

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Desert muffins cu fructe
Bucataras.RO

Desert muffins cu fructe

Reteta de muffins cu fructe se poate prepara cu orice fructe.

Desert muffins cu fructe
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii