Placinta cu carne

Intai se face aluatul si pentru aceasta se inmoaie drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute ca sa creasca. Apoi se adauga faina, zaharul i apa cald

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 - 700 g de faina
  • 50 ml ulei
  • drojdie cat o nuca
  • 1 lingurita zahar
  • apa calda
  • Umplutura:
  • 2 salate
  • 4 legaturi stevie
  • 2 cepe
  • 200 g piept de pui fiert
  • 5 oua
  • 100 g cascaval ras
  • delicat

Mod de preparare

Intai se face aluatul si pentru aceasta se inmoaie drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute ca sa creasca.

Apoi se adauga faina, zaharul i apa calduta atunci cand e nevoie pentru ca faina sa se amestece.

Dupa ce s-a framantat, se lasa aluatul la rece timp de 1- 2 ore, dupa care se rupe din aluat si se intind 5 foi de 15 cm diametru.

Umplutura se face astfel: se spala verdeturile, se opareste, se toaca si se caleste impreuna cu ceapa taiata marunt.

Pieptul de pui se fierbe si se taie cat se poate de mic si apoi se amesteca cu spanacul si ceapa calita.

Se potriveste la gust cu delikat si condimente.

Pe fiecare foaie de aluat se pune o lingura de spanac cu pui si in mijlocul spanacului se face o adancitura si se pune un ou crud.

Se presara sare si putin cascaval ras.

Se aduce cealalta parte a aluatului se acopera si se prezeaza bine ca sa se lipeasca marginile.

Se pun intr-o tava unsa cu ulei in prealabil, si se dau la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!

Alta reteta placinta:

Placinta cu dovleac,

Placinta cu mere

Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide