Intai se face aluatul si pentru aceasta se inmoaie drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute ca sa creasca. Apoi se adauga faina, zaharul i apa cald
Intai se face aluatul si pentru aceasta se inmoaie drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute ca sa creasca.
Apoi se adauga faina, zaharul i apa calduta atunci cand e nevoie pentru ca faina sa se amestece.
Dupa ce s-a framantat, se lasa aluatul la rece timp de 1- 2 ore, dupa care se rupe din aluat si se intind 5 foi de 15 cm diametru.
Umplutura se face astfel: se spala verdeturile, se opareste, se toaca si se caleste impreuna cu ceapa taiata marunt.
Pieptul de pui se fierbe si se taie cat se poate de mic si apoi se amesteca cu spanacul si ceapa calita.
Se potriveste la gust cu delikat si condimente.
Pe fiecare foaie de aluat se pune o lingura de spanac cu pui si in mijlocul spanacului se face o adancitura si se pune un ou crud.
Se presara sare si putin cascaval ras.
Se aduce cealalta parte a aluatului se acopera si se prezeaza bine ca sa se lipeasca marginile.
Se pun intr-o tava unsa cu ulei in prealabil, si se dau la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!
Alta reteta placinta:
Placinta cu dovleac,
Placinta cu mere
Placinta cu branza
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciSe bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...
Briose cu cacaoTortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...
Tort Diplomat a la AdrianaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieZilele trecute Zmeul cel mic și-a adus aminte că nu am mai mâncat de multișor, salată din paste cu diverse adaosuri:D...
Salată de fusilli cu cremwurstiReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii