Placinta cu cascaval

Faina se amesteca impreuna cu boiaua, cu untul topit si omogenizat cu apa. Se amesteca totul repede pana ce se formeaza un aluat moale. Se lasa timp

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 125 ml apa
  • 75 gr unt taiat cuburi
  • Pentru umplutura:
  • 2 oua separate
  • 200 ml smantana grasa
  • 2 lingurite mustar
  • 175 gr cascaval ras
  • 50 gr cascaval taiat cuburi
  • 1 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu boiaua, cu untul topit si omogenizat cu apa. Se amesteca totul repede pana ce se formeaza un aluat moale. Se lasa timp de 15 minute sa se odihneasca apoi se intinde intr-o tava de tarta. Se lasa la copt cateva minute, apoi se lasa la racit. Separat, se freaca galbenusurile, smantana, mustarul si se asezoneaza. Se adauga cascavalul si cimbrul, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna totul peste tarta si se la sa la cuptor 20-25 de minute .


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Chiftele Placinta de dovleac Maioneza de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci