Tocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre timp tocati ineluse prazul c
Tocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre timp tocati ineluse prazul curatat. Amestecati-l cu ceapa, si lasati sa se inmoaie totul. Acoperiti cu capacul, iar sarea va face ca ceapa si prazul sa lase sucul propriu. Adaugati daca trebuie inca un pic de apa si ulei, daca este cazul.
Dati deoparte tigaia, si intr-un castron faramitati branza, adaugati smantana, ceapa si prazul din tigaie, amestecati. Daca este de consistenta prea groasa, adaugati inca un pic de apa, si 2-3 linguri de ulei. Adaugati sare dupa gust. Puteti adauga si 2-3 oua (dupa marime). Amestecati.
Tava se unge cu ulei. Foile se intind pe tava si la fiecare trei foi se pun cateva linguri de umplutura si tot asa pana deasupra avem numai foi.
Peste pita astfel impachetata, se inteapa cu furculita in cateva locuri (ca sa iasa aburul, sa respire in timpul coacerii). Puneti intr-un castron un pic de apa si ulei si turnati peste pita. Acoperiti cu o folie de aluminiu. Dati la cuptorul rece, tava sa fie la jumatatea cuptorului, chiar un pic mai jos. Aprindeti la 220 C. Dupa 45 de min aprox. indepartati folia de aluminiu ca sa se poata rumeni deasupra.
Coaceti inca 15 min, important este sa aiba culoare frumoasa, rumena.
Poate fi servita atat calda cat si rece.
Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii