Placinta cu praz

Tocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre timp tocati ineluse prazul c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu praz

Ingrediente

  • 500 gr foi de placinta
  • 2 buc praz
  • 1 ceapa
  • 250 gr smantana
  • 2-3 oua
  • branza
  • putina sare
  • putin ulei
  • apa

Mod de preparare

Tocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre timp tocati ineluse prazul curatat. Amestecati-l cu ceapa, si lasati sa se inmoaie totul. Acoperiti cu capacul, iar sarea va face ca ceapa si prazul sa lase sucul propriu. Adaugati daca trebuie inca un pic de apa si ulei, daca este cazul.

Dati deoparte tigaia, si intr-un castron faramitati branza, adaugati smantana, ceapa si prazul din tigaie, amestecati. Daca este de consistenta prea groasa, adaugati inca un pic de apa, si 2-3 linguri de ulei. Adaugati sare dupa gust. Puteti adauga si 2-3 oua (dupa marime). Amestecati.

Tava se unge cu ulei. Foile se intind pe tava si la fiecare trei foi se pun cateva linguri de umplutura si tot asa pana deasupra avem numai foi.

Peste pita astfel impachetata, se inteapa cu furculita in cateva locuri (ca sa iasa aburul, sa respire in timpul coacerii). Puneti intr-un castron un pic de apa si ulei si turnati peste pita. Acoperiti cu o folie de aluminiu. Dati la cuptorul rece, tava sa fie la jumatatea cuptorului, chiar un pic mai jos. Aprindeti la 220 C. Dupa 45 de min aprox. indepartati folia de aluminiu ca sa se poata rumeni deasupra.

Coaceti inca 15 min, important este sa aiba culoare frumoasa, rumena.


Poate fi servita atat calda cat si rece.

Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap