Placinta cu pui si jambon

Aluatul: Se amesteca toate ingredientele si se adauga apa calda cat sa-ti iasa un aluat moale, pe care il las sa se odihneasca la cald. Intre timp se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 1 cub de drojdie
  • apa calda
  • sare
  • Umplutura
  • 1 piept de pui
  • 100 g jambon
  • 2 legaturi de ceapa
  • 400 ml de smantana
  • 3 oua
  • 1 fir de cimbru
  • tarhon
  • patrunjel tocat
  • sare si piper

Mod de preparare

Aluatul:

Se amesteca toate ingredientele si se adauga apa calda cat sa-ti iasa un aluat moale, pe care il las sa se odihneasca la cald.

Intre timp se taie in cuburi pieptul de pui si jambonul, si se calesc impreuna pana se rumenesc.

Se amesteca ouale, smantana, cimbrul, verdeata tocat, sarea si piperul dupa gust, si se adauga carnea rumenita.

Se intind 2 parti din 3 parti de aluat, intr-un vas uns cu ulei, se toarna compozitia ce carne si smantana.

Deasupra se aseaza aluatul ramas taiat fasii si asezat in gratii, si se coace la foc potrivit 45-50 de minute.
Pofta buna!

Alte retete de placinta gasiti aici:

Placinta cu dovleac,

Placinta cu mere,

Placinta Americana de Mere

Chec (cake) cu masline,

Saratele cu ansoa si masline,

Sandvis cu sardele si masline negre

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori