O reteta minunata de placinte ce se fac in zona noastra, pe care am mostenit-o de la maicuta mea si ea de la bunica...
Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta (cit cuprinde) sa fie o coca moale .
Se framinta foarte bine 20 de minute . In timp ce framintati, adaugati uleiul, ca la maioneza.
Se curata si se fierb cartofii si se caleste varza taiata marunt (dupa ce a fost tinuta in apa la desarat). Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina.
Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute.
Se unge cite o foaie cu ulei, apoi se intinde cit de subtire se poate cu mina.
Pe o margine a foi intinse subtire, se pune un rind de cartofi, varza calita sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund).
Se intinde putin cu facaletul, pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.
Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei, dar putin.
Dupa ce s-au copt, cele cu brinza sau cu cartofi, pot fi unse deasupra cu putina smantina, inainte de a fi servite.
Pofta buna!... Sunt delicioase, mai ales asa calde.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii