O reteta minunata de placinte ce se fac in zona noastra, pe care am mostenit-o de la maicuta mea si ea de la bunica...
Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta (cit cuprinde) sa fie o coca moale .
Se framinta foarte bine 20 de minute . In timp ce framintati, adaugati uleiul, ca la maioneza.
Se curata si se fierb cartofii si se caleste varza taiata marunt (dupa ce a fost tinuta in apa la desarat). Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina.
Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute.
Se unge cite o foaie cu ulei, apoi se intinde cit de subtire se poate cu mina.
Pe o margine a foi intinse subtire, se pune un rind de cartofi, varza calita sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund).
Se intinde putin cu facaletul, pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.
Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei, dar putin.
Dupa ce s-au copt, cele cu brinza sau cu cartofi, pot fi unse deasupra cu putina smantina, inainte de a fi servite.
Pofta buna!... Sunt delicioase, mai ales asa calde.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii