Placinte codrenesti sarate si dulci sunt placinte cu branza sarata si/sau dulce, care pot fi servite la mic dejun, gustare sau desert. Sunt foarte bune!
1 cub de drojdie se dizolva in putina apa calduta cu 1 lgt. cu zahar.
Peste faina se adauga un praf de sare, apoi maiaua crescuta, se amesteca si se toarna apa calduta cate putina si apoi se framanta aluatul. Se lasa la dopsit 40 min.
Intre timp se pregateste umplutura:
- branza sarata cu marar
- branza sarata cu codite de cepa verde si cartofi fierti zdrobiti
- mere calite cu zahar
- dovleac calit cu zahar
Din aluat se rup bilute, se intind cu sucitorul, se adauga in mijloc umplutura, apoi placinta se strange deasupra in pliuri si se intinde iar cu sucitorul.
Placintele se frig intr-o tigaie teflonata, unsa cu ulei, cateva minute pe fiecare parte. Se aseaza una peste alta si se acopera cu un servet.
Se servesc calde, simple sau cu smantana / usturoi.
Produsele Philips mi-ar usura cu siguranta munca in bucatarie.
Placintele codrenesti se servesc calde, simple sau cu smantana.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii