Placinte codrenesti sarate si dulci sunt placinte cu branza sarata si/sau dulce, care pot fi servite la mic dejun, gustare sau desert. Sunt foarte bune!
1 cub de drojdie se dizolva in putina apa calduta cu 1 lgt. cu zahar.
Peste faina se adauga un praf de sare, apoi maiaua crescuta, se amesteca si se toarna apa calduta cate putina si apoi se framanta aluatul. Se lasa la dopsit 40 min.
Intre timp se pregateste umplutura:
- branza sarata cu marar
- branza sarata cu codite de cepa verde si cartofi fierti zdrobiti
- mere calite cu zahar
- dovleac calit cu zahar
Din aluat se rup bilute, se intind cu sucitorul, se adauga in mijloc umplutura, apoi placinta se strange deasupra in pliuri si se intinde iar cu sucitorul.
Placintele se frig intr-o tigaie teflonata, unsa cu ulei, cateva minute pe fiecare parte. Se aseaza una peste alta si se acopera cu un servet.
Se servesc calde, simple sau cu smantana / usturoi.
Produsele Philips mi-ar usura cu siguranta munca in bucatarie.
Placintele codrenesti se servesc calde, simple sau cu smantana.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPrajitura cu spuma de ciocolata este un deliciu dulce si ciocolatos, o placere nevinovata a tuturor. Prajitura cu ciocolata...
Prajitura cu spuma de ciocolataUn deliciu!
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate
Comentarii