Se inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste untul si se ia de pe foc s
Se inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste untul si se ia de pe foc sa nu se prajeasca. Se pune faina intr-un castron mare, se adauga uleiul, ouale, untul topit, drojdia crescuta, sare, lapte, astfel ca sa se obtina un aluat bun. Se framanta foarte bine, se izbeste de masa si se framanta din nou, pana devine un aluat omogen. Se lasa in repaus 20-30 de minute sa creasca, apoi se taie cate o bucata, se intinde cu sucitorul in foaie nu prea subtire, se taie in forma de patrate pe care se pun gramajoare de umplutura de branza sau carne si se fac placintele poale-n brau, lipindu-se colturile doua cate doua in diagonala (8 colturi). Se asaza intr-o tava, se ung cu unt caldut cu o pana si se dau la cuptor incins sa se coaca. Se mentine focul, la inceput, mai mare pana cresc placintelele, apoi se face mai mic.
Cand sunt coapte, se scot si se ung din nou cu unt.
Alte retete:
Placinta cu dovleac
Galuste cu prune
Placinta cu mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii