Placintele moldovenesti cu branza sau carne

Se inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste untul si se ia de pe foc s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 30 gr drojdie
  • 200 gr unt sau margarina
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • 1
  • 5 pahare lapte
  • 3 oua
  • carne
  • branza de Braila sau cascaval

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste untul si se ia de pe foc sa nu se prajeasca. Se pune faina intr-un castron mare, se adauga uleiul, ouale, untul topit, drojdia crescuta, sare, lapte, astfel ca sa se obtina un aluat bun. Se framanta foarte bine, se izbeste de masa si se framanta din nou, pana devine un aluat omogen. Se lasa in repaus 20-30 de minute sa creasca, apoi se taie cate o bucata, se intinde cu sucitorul in foaie nu prea subtire, se taie in forma de patrate pe care se pun gramajoare de umplutura de branza sau carne si se fac placintele poale-n brau, lipindu-se colturile doua cate doua in diagonala (8 colturi). Se asaza intr-o tava, se ung cu unt caldut cu o pana si se dau la cuptor incins sa se coaca. Se mentine focul, la inceput, mai mare pana cresc placintelele, apoi se face mai mic.


Cand sunt coapte, se scot si se ung din nou cu unt.

Alte retete:

Placinta cu dovleac

Galuste cu prune

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide