Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte si adaugam o lingura de faina. Spalam cartofii si ii coacem in cuptor. Ii decojim si ii pisam. Cand cartofii s
Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte si adaugam o lingura de faina. Spalam cartofii si ii coacem in cuptor. Ii decojim si ii pisam. Cand cartofii se racesc adaugam praful de ardei rosu, sarea, faina, margarina si un ou si le framantam bine. Adaugam laptele ca sa putem framanta mai bine. Il acoperim si il punem la loc cald jumatate de ora sa se odihneasca. Dupa ce a dospit, il intindem la 1 cm grosime si il impaturim in urmatoarea ordine: de jos in sus, de sus in jos, de la stanga la dreapta, de la dreapta la stanga. Il intindem la 1 cm grosime si il pozitionam pe o tava si il lasam la dospit inca o ora, apoi facem forme de pogaci. Batem ouale si ungem pogacile. Coacere: le coacem 15 minute la foc mediu in cuptorul pre-incalzit, daca devin rosii continuam coacerea la foc mai mare. Observam dupa miros si aspect cand sunt gata. Dupa coacere le acoperim putin cu un servet din material curat.
Alte retete recomandate
Vinete umplute
Vinete cuptor
Dovlecei umpluti
Ciuperci umplute
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii