Rasucite cu branza si oregano

Se amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rasucite cu branza si oregano

Ingrediente

  • 300 - 315 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 42 gr. drojdie proaspata sau 15 g drojdie uscata
  • 600 gr. faina
  • 1 lingurita sare
  • 140 g unt/margarina
  • taiate in bucatele mici
  • 2- 3 linguri unt /margarina
  • topite
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. branza çerkez sau branza cheddar (eu am pus 50 g ementhal si 50 g feta)
  • 1-2 linguri oregano
  • piper proaspat macinat
  • pentru uns: 1 galbenus de ou + 1 lingura de apa ( se amesteca)

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si sarea. Peste faina se adauga maiaua si restul ingredientelor. Se framanta pana rezulta un aluat neted si elastic, care se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera si se lasa la dospit 1 1/2 -2 ore. Dupa ce a dospit, aluatul se intinde intr-un dreptunghi de 38x45 cm, foaia sa nu fie foarte subtire altfel aluatul va iesi uscat. Se unge cu cele 2 linguri de unt topit, apoi se presara cu branza rasa, piperul si oregano. Se pliaza in doua pe latime, si se mai intinde pana ajunge 25 x 45 cm. Apoi din laterala de 25 cm se taie fasii late de 1 cm, eu le-am facut mai groase si mi-au rezultat 24 bucati, care se rasucesc, apoi fiecare fasie rasucita se strange si se face ca o coronita cu capetele sub ea. Se aseaza in tavi pe hartie de copt, se mai lasa la dospit, acoperite cu servete curate, cam 30 min, apoi se ung cu galbenus + apa (inainte de a le unge cu galbenus, eu le-am uns si cu o lingura de unt topit). Se coc in cuptorul preincalzit la 190 C, circa 25 de minute. La jumatatea timpului de coacere se rotesc tavile.
Se servesc ca si gustare sau aperitiv. Reteta Rasucite cu branza si oregano a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete similare gasiti aici:

Roza cu oregano si parmezan,

Pateuri cu branza,

Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tocanita de ciuperci cu ardei grasi
Bucataras.RO

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

De dragul ciupercilor champignons, dar și a ardeilor grași dulci, am făcut ieri o tocăniță excelentă, foarte...

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise