Saleuri gustoase

Pentru aceasta reteta de saleuri gustoase aveti nevoie de untura, faina, smantana si 2 oua intregi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g untura
  • 400 g faina
  • 6 linguri de smantana
  • 2 oua intregi
  • drojdie cat o nuca
  • sare dupa gust
  • 200 ml apa minerala
  • 3 linguri de otet

Mod de preparare

Pentru saleurile gustoase se face un aluat din untura si 200 g faina, apoi, din celelalte ingrediente se face alt aluat cu faina cat cuprinde. Dupa aceea, se intinde o foaie care se unge cu o treime din primul aluat, se impatureste in trei, dupa care se intinde si se repeta operatia de trei ori. Dupa aceea, se lasa la rece cel putin 3 ore, apoi se intinde cate o foaie si se taie cu cutitul fundite. Saleurile gustoase, se ung cu ou si se presara cu mac si sare.


Saleurile gustoase se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci