Saratele fragede

Saratelele sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa aperitive bune, pregateste saratele fragede.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 200 gr. untura
  • 250 gr. margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 3 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de smintina
  • 100 ml. lapte
  • drojdie cit o nuca mai mare
  • susan
  • mac

Mod de preparare

Saratelele sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa aperitive bune, pregateste saratele fragede. Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul. Faina se amesteca bine cu untura si margarina, pana se obtine un aluat sfarimicios. Se adauga galbenusurile frecate cu sare, drojdia inmuiata in lapte, smantana si se framanta un aluat care se intinde pe planseta de lucru, se unge cu oul batut, se presara susan sau mac si se rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici. Se taie aluatul bastonase, se pun in tava pe hartie de copt si se coc la foc tare 20-25 minute.


Se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori