Spirale din mozarella

Drojdia o dizolvam cu zaharul si un pic de lapte cald. Mozarella o blenduiti sau radeti(ca mine). Amestecati totul cu faina,in afara de lapte,pe care

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Spirale din mozarella

Ingrediente

  • 250 gr de faina
  • 10 gr drojdie
  • 100 ml de lapte caldut
  • 25 gr unt moale
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 125 gr de mozarella
  • Pentru umplutura 50 gr concentrat de rosii(bulion)-origano si parmezan

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam cu zaharul si un pic de lapte cald.

Mozarella o blenduiti sau radeti(ca mine).

Amestecati totul cu faina,in afara de lapte,pe care il adaugam treptat.

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios,elastic si moale.

Lasam la crescut, bine acoperit.

Pregatim umplutura.

Cand si-a dublat volumul,intindem aluatul .Dam o forma dreptunghiulara.Cam de jumatate de centimetru grosime.

Ungem cu bulion si presaram cu parmezan si origano.

Rulam in lung.

Taiem rondele ,cam un cm grosime.

Le asezam in tava,pe hartie de copt si mai lasam la crescut la loc cald ,minim 30 minute.

Dam la cuptor, preincalzit 180 grade pentru 15 minute.


Pofta buna!

Reteta Spirale din mozarella a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro

Alte retete cu mozzarella gasiti aici:

Mozzarella impachetata,

Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj,

Lasagna cu mozzarella si rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc