Strudel Pintyoke

Framantam faina, sarea, zaharul, otetul, galbenusul cu laptele sau apa pana obtinem un aluat moale. Amestecam bine untura cu o lingura de faina. Impar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 dkg faina
  • 20 dkg untura
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 galbenus
  • Lapte sau apa

Mod de preparare

Framantam faina, sarea, zaharul, otetul, galbenusul cu laptele sau apa pana obtinem un aluat moale. Amestecam bine untura cu o lingura de faina. Impartim aluatul in 6 parti, le intindem cu untura, le ungem, le punem una peste cealalta. Lasam sa se odihneasca la loc cald o ora. Intidem aluatul subtire si il umplem cu mere, branza si orez. Coacem la foc mediu si servim presarat cu zahar vanilat pudra.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

tiramisu

Spuma de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc