Triunghiuri cu spanac

Este o reteta destul de simpla si o fac destul de des , nu numai pentru faptul ca sunt niste placintele foarte gustoase , dar si pentru faptul ca spanacul intareste sistemul imunitar, este un curatitor al tubului digestiv, tonifica miocardul si stimuleaza activitatea inimii.Datorita tuturor acestor proprietati este recomandat nu numai pentru fortifierea organismului si pentru curatirea lui.

Portii
8
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Triunghiuri cu spanac

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1,1kg faina
  • 3 linguri de drojdie uscata
  • 750 ml apa calda
  • 220 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Compozitie:
  • 2 cepe mijlocii taiate marunt
  • 1kg de spanac curatat, spalat si taiat (se folosesc frunzele si putin din coditele fragede)
  • 4 catei usturoi zrobiti
  • 3 linguri sumac
  • 2 linguri de cumin
  • zeama de la o lamaie
  • 240 ml ulei de masline
  • 1 lingura de pasta de ardei iute (rosu)
  • 100 g nuca prajita si taiata mai mare
  • sare dupa gust
  • 200 g ulei masline pentru uns tavile si triunghiurile

Mod de preparare

Aluatul: Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca. 10 min, acoperita si la un loc cald. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini.

Se lasa sa se odihneasca 10-15 min dupa care se poate lucra.


Compozitia: Spanacul se curata, (se vor folosi frunzele si numai coditele fragede), se taie nu prea marunt si se spala in mai multe ape si se lasa 10 min la scurs.

Spanacul se va freca bine cu sare pana se moaie si lasa multa apa, dupa care se va stoarce in maini foarte bine pana nu va mai ramane deloc lichid si se pune intr-un bol unde se va amesteca cu restul ingredientelor.

La sfarsit adaugam sare dupa gust, trebuie sa tinem cont ca spanacul a fost frecat cu sare, in prealabil. Daca compozitia a lasat putina zeama o scurgem sau tapetam cu un prosop de hartie suprafata compozitiei pana se absoarbe tot lichidul.

Aluatul nu trebuie sa creasca mult, maxim 15-20 de min, de fapt acest aluat se lasa numai sa se odihneasca putin si se poate pune in lucru imediat ce e gata compozitia. Daca compozitia e gata se poate incepe lucrul. Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce. Intidem pe fiecare biluta cu sucitorul si o umplem cu o lingura din compozitie.

Pentru a nu se lipi de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline. Am facut 2 modele, o tava e facuta cu triunghiuri mai mari si aluatul mult subtiat si mai mult ulei de masline, asta la cerinta unora din familie, iar restul le-am facut mai mici si nu prea subtiri si fara ulei mult.

Cum facem aceste triunghiuri: punem o lingura cu virf de umplutura in mijloc, apoi estimam din ochi trei margini a cite aproximativ 1/3 din marginea totala, le unim doua cite doua, si le stringem bine intre degete pentru a nu se dezlipi. Asezam triunghiul in tava si continuam tot asa pana terminam restul de bile.

Urmariti si fotografiile postate. La mine a mai ramas putin aluat si le-am umplut cu branza topita, am pus branza in centrul bilutei si doar am inchis-o.

Lasam triunghiurile sa mai creasca în tava, nu mai mult de 10 min, apoi le ungem cu ulei de masline si le dam la cuptorul preincalzit la 180-200 de grade timp de 20-30 de minute, pana cand se rumenesc. Le scoatem din cuptor si le acoperim 10 minute cu un prosop curat. Triunghiurile se pot servi calde sau reci, alaturi de un pahar de iaurt, sana sau o ciorba calda. Au iesit foarte fragede si cu un gust deosebit! Nu e gresit daca incercati..!

Pofta buna! Specific: Palestina-Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
5
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Parteneri
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!